Therapeutisch Centrum ‘t Bat // Dhr. M.M.M. Huveneers D.O.- MRO

Marcel Huveneers

"Ik ben geboren in 1972 en groeide op in Geleen. Vanaf mijn negende speelde ik handbal en door diverse blessures opgelopen in de sport kwam ik vaak zelf op de behandelbank terecht. Ik vond fysiotherapie meteen al een prachtig vak en besloot na de middelbare school dit te gaan studeren. Na mijn studie fysiotherapie ben ik gaan werken in Duitsland. Dit betekende jammer genoeg ook het einde van mijn handbalcarrière want ik was veel in Duitsland en de handbaltrainingen moesten geïntensiveerd worden om op eredivisie niveau mee te kunnen blijven doen. Al na enkele maanden maakte ik de overstap van Duitsland naar een praktijk in Heerlen, die ik met 3 andere fysiotherapeuten overnam en er een maatschap voor fysiotherapie startte. In die tijd was ik al bezig met een studie osteopathie in Antwerpen.

In 2006 rondde ik mijn studie af en schreef ik mijn proefschrift. Sindsdien mag ik me D.O.- MRO noemen en ben ik dus een geregistreerd osteopaat bij de Nederlandse beroepsvereniging voor osteopaten. In datzelfde jaar startte ik een praktijk voor osteopathie in Valkenburg. Om patiënten zo effectief mogelijk te kunnen behandelen doe ik elk jaar bij- en nascholing.

Zo heb ik ook een opleiding Osteopathie en Sport afgerond. De affiniteit met sport is altijd erg groot gebleven; na een aantal jaren squash heb ik de overstap gemaakt naar marathonlopen. Na een aantal jaren squash en marathonlopen heb ik de overstap gemaakt naar triathlon en kickboksen. Mijn stage tijdens de sportopleiding heeft me gelinkt met de autosport en ook vele andere sporters zoals tennissers, golfers, voetballers en zaalsporters bezoeken mijn praktijk regelmatig, met name ook ter preventie van blessures. Want voorkomen is namelijk beter dan genezen."


Wilt u meer informatie over Sport Osteopathie? Bezoek dan de website van Sport Osteopathie Huveneers.

De praktijk is gehuisvest aan Het Bat 5 te Valkenurg.
Er is een lift in het gebouw aanwezig en er is voldoende parkeergelegenheid achter en voor het pand. Ook met het openbaar vervoer is de praktijk goed bereikbaar.

Voor patiënten die van hun arts, chiropractor of fysiotherapeut te horen hebben gekregen dat ze niets meer voor hen kunnen betekenen, kan osteopathie wellicht een oplossing bieden.